DOMINOSTEKKER 3-VOUDIG | Het Onderdelenhuis.be

DOMINOSTEKKER 3-VOUDIG

5,00

incl. BTW | Leverbaar binnen 1 tot 2 werkdagen

Artikelnummer: V0034250 Categorie:
  • Voordelige verzending
  • Snelle levering 
  • Gratis Afhalen
  • Altijd persoonlijk advies
  • 7/7 Bereikbaar

Productbeschrijving

KATTENKOP DOMINOSTEKKER 3-VOUDIG

Merk: UNIVERSEEL

 

Met aarding
Dubbel stopcontact type 16 A
Spanning : 230 V~
Stroom : 16 A maximum
Vermogen 3680 W maximum
Kinderbeveiliging

 

Waar kan u deze 
De Driewegstekker – Domino + schakelaar kan u gebruiken wanneer er te weinig stopcontacten voorhanden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer , living.

Hoe gebruikt u het artikel:
De Driewegstekker – Domino + schakelaar zorgt voor een parallelschakeling. Daardoor krijgen  alle toestellen dezelfde maximale spanning en kunnen dus allemaal goed werken.

Penaarde:
Penaarde deze is goedgekeurd voor de België markt zorgt ervoor wanneer er een defect aan een apparaat zou zijn, dit apparaat zelf niet onder spanning/stroom komt. De stekker is helemaal rond en heeft een gat voor de aardpen van het stopcontact. Door deze pen past een stekker maar op de juiste manier in het stopcontact.

Een verdeelstekker (ook wel dubbelstekker genoemd) is een stekker om meerdere toestellen op aan te sluiten. Deze stekker zorgt voor een parallelschakeling, waardoor alle toestellen dezelfde maximale spanning krijgen en dus even goed kunnen werken.

De stekkers zijn van nut wanneer in een vertrek te weinig stopcontacten voorhanden zijn.

De ouderwetse driewegstekkers

(Vlaams: kattenkoppen of dominostekkers)

zoals hieronder afgebeeld

 

kunnen onbeperkt gestapeld worden. Ze kunnen overbelasting, kortsluiting en daarmee brand veroorzaken en er bestaat gevaar op aanraking van de elektrische delen. Ze mogen in België en Nederland dan ook niet meer verkocht worden. 

Moderne verdeelstekkers zijn niet stapelbaar (ofwel stapelen is niet zinvol) en bieden bescherming tegen aanraking van de elektrische delen. Ze kunnen platte of ronde stekkers of een combinatie ervan opnemen (zie afbeelding) en hebben een ronde contactdoos verbinding

KATTENKOP DOMINOSTEKKER 3-VOUDIG

Service en contact: +32(0) 11 32 37 73
[mailpoet_form id="1"]

Zoeken

Het artikel is toegevoegd aan uw mandje