Mail ons Bel ons Bezoek ons
Verzendkosten €6,50 vanaf 50 euro GRATIS - Nederland €7,95

Fissler afdichtingsring ø 18 cm Vitaquick, Vitavit Comfort, Vitavit Premium, Vitavit edition

30,00

Leverbaar binnen 1 tot 2 werkdagen

Beschrijving

Fissler afdichtingsring ø 18 cm Vitaquick, Vitavit Comfort, Vitavit Premium, Vitavit edition

 

Bij normaal gebruik gaat de snelkookpan dichting 2 jaar mee, bij intens gebruik dan gaat de dichting 1 jaar mee en moet de snelkookpan dichting vervangen worden.Bijvoorbeeld als je merkt dat de pan niet meer goed op druk komt of er een beetje water lekt via de zijkant van het deksel tijdens het koken.

600-000-18-795/0

 1. Het gebruik van de snelkookpan

  • Gebruik de snelkookpan alleen voor de gebruiksdoelen die in de handleiding worden genoemd (zie hoofdstuk 8).
  • Gebruik uw snelkookpan of uw snelbraadpan nooit in de bakoven. De handgrepen, ventielen en veiligheids-voorzieningen zullen door de hoge temperaturen worden beschadigd.
  • In de snelkookpan mag u alleen zonder deksel frituren en de pan mag daarbij maximaal tot de helft met vet wor-den gevuld. Het frituren mag nooit onder druk gebeuren! (zie hoofdstuk 8).
  • Snelkookpannen mogen nooit voor medische toepassingen worden gebruikt.Vooral niet als sterilisator, omdatsnelkookpannen niet voor de vereiste sterilisatietemperatuur zijn toegerust.
  • Appelmoes en compotes mogen niet in de snelkookpan worden bereid, omdat deze vaak stoombellen vormendie bij het openen open spatten en brandwonden kunnen veroorzaken.
  • Als u vlees met een vel heeft gekookt die door de druk kan opzwellen, mag u niet in het vlees prikken, zolang hetvel is opgezwollen: ook dan loopt u kans op brandwonden.

   Veiligheid en onderhoud

  • Controleer voor ieder gebruik of alle ventielen en veiligheidsvoorzieningen niet beschadigd zijn en of deze noggoed functioneren en niet vuil zijn. Alleen op die manier is het zeker dat de snelkookpan goed blijft functioneren. Meer informatie hierover leest u in hoofdstuk 5.
  • Aan de snelkookpan mag geen enkele technische verandering worden uitgevoerd.Verander vooral niets aan deveiligheidsvoorzieningen; u mag uitsluitend handelingen uitvoeren die voor het onderhoud in de handleiding zijn genoemd. De ventielen mogen niet worden geolied!
  • Onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn (zoals afdichtringen en andere rubberen onderdelen) moetenregelmatig na ongeveer 400 kookbeurten of ten minste na twee jaar door originele Fissler onderdelen worden vervangen. Onderdelen die duidelijk zichtbare beschadigingen vertonen (bijvoorbeeld scheuren, verkleuringen of vervormingen) of niet correct op hun plaats zitten, moeten direct worden vervangen. Als deze aanwijzing niet wordt nageleefd, zal uw snelkookpan niet naar behoren functioneren en wordt ook de veiligheid in gevaar gebracht.
  • Gebruik alleen de originele onderdelen van Fissler. Gebruik vooral alleen pannen en deksels van hetzelfde modelen andere reserveonderdelen in de voor uw apparaat bestemde uitvoering (zie hoofdstuk 12).

   Koken met de snelkookpan

  • Deze pan kookt onder hoge druk. Ondeskundig gebruik kan brandwonden veroorzaken. Let erop dat de pan voorhet opwarmen op de juiste manier wordt afgesloten. De informatie over dit onderwerp vindt u in hoofdstuk 4. Gebruik de snelkookpan nooit met een deksel dat er los op ligt.
  • Gebruik alleen de warmtebronnen die in hoofdstuk 5 worden genoemd.

 

Fissler afdichtingsring ø 18 cm Vitaquick, Vitavit Comfort, Vitavit Premium, Vitavit edition


is toegevoegd aan uw winkelwagen.


0