DOMO kuip voor broodbakmachine B3959-29 Onderdelenhuis Diepenbeek

DOMO kuip voor broodbakmachine B 3959 B3959-29

33,95

incl. BTW | Leverbaar binnen 1 tot 2 werkdagen

Artikelnummer: B3959-29 Categorie: Tags: , ,
  • Voordelige verzending
  • Snelle levering 
  • Gratis Afhalen
  • Altijd persoonlijk advies
  • 7/7 Bereikbaar

Productbeschrijving

DOMO kuip voor broodbakmachine B3959-29

B3959

Hoe werkt de tijdvertraging? Met de tijdvertragingstoets kan je zelf bepalen wanneer je brood klaar is, met intervallen van 10 minuten. Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo mag de tijd niet ingesteld worden onder de 3 uur, en boven de 13 uur. De broodbakmachine moet alle processen kunnen doorlopen, dit duurt minimum 58 minuten. De ingrediënten kunnen bovendien bederven als ze langer dan 13 uur in de machine zitten zonder verwerkt te worden. Waarom mag ik geen extra ingrediënten toevoegen aan de basisingrediënten? Dit heeft verschillende redenen: enerzijds om een goede rijzing en vorming van het brood te garanderen, en anderzijds om te vermijden dat de extra ingrediënten stuk gekneed worden of aan elkaar blijven kleven. De extra ingrediënten mogen toegevoegd worden na de eerste pieptoon. De korst van mijn brood is te licht of te donker. De korstkleur kan je zelf instellen via de “color”-toets. Het gebruik van een suikerrijk brood kan echter ook een invloed hebben op de korstkleur. Als je een suikerrijk brood wilt maken, raden we je aan om 5 à 10 minuten voor de eindtijd met de “start/stop”-knop het programma stop te zetten. Laat je brood 20 minuten met gesloten deksel in de machine zitten. Mijn brood rijst niet of is ingezakt. Als je gist gebruikt waarvan de verpakking al een tijdje openstaat of die evenuteel vervallen is, verliest de gist zijn kracht en zal het brood niet rijzen. Te warm of te koud water kunnen er voor zorgen dat de gist niet geactiveerd wordt. We raden je aan om het basisrecept te testen: voeg 5 gram korrelgist OF 10 gram verse gist, 630 gram bloem, 370 gram water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker toe aan het bakblik en bak het brood. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan gerust contact op met onze klantendienst! Ik hou niet van het gat in de bodem van mijn brood, waar de menghaak heeft gezeten. Geen probleem, verwijder simpelweg de kneedhaak uit het bakblik nadat de laatste kneedbeurt geweest is. Mijn brood is vanbinnen niet gebakken. Dit kan liggen aan de gebruikte bloemsoort. Gebruik je een zwaardere bloemsoort, zoals volkorenbloem, dan raden we je aan om 1 extra kneedproces in te stellen. Mijn brood is te droog of te vast. Gebruik in beide gevallen iets minder bloem en voeg 1 eetlepel vloeistof toe. Er blijven resten achter in de kuip. Voeg altijd eerst het water toe, en pas daarna de droge ingrediënten. De droge resten kan je verwijderen door de kuip 15 minuten in lauw water te zetten. Mijn brood verschilt telkens in hoogte. Hoe komt dit? De vorm en de hoogte van het brood zijn afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de kwaliteit van de ingrediënten en de hoeveelheid ingrediënten. Al deze factoren kunnen er voor zorgen dat je brood er telkens een beetje anders uitziet. Mag ik melk gebruiken in plaats van water? Natuurlijk, maar houdt wel rekening met dezelfde hoeveelheden. De korst aan de onderkant van mijn brood is te dik. Als je brood te lang in de machine of het bakblik blijft zitten na afloop van het bakproces, verdampt er te veel water. Haal het brood sneller uit het bakblik, en dan zou dit probleem opgelost moeten zijn! Mag ik de kuip en de menghaken in de vaatwasmachine reinigen? De menghaken mogen in de afwasmachine, maar voor een langere levensduur raden we aan om deze met de hand af te wassen. De kuip mag niet in de vaatwasmachine. Welk programma moet ik gebruiken om een zuurdesembrood te bakken? Om een zuurdesembrood (dus zonder gist) te bakken, selecteer je eerst het programma “Dough” om het deeg te maken, en daarna het programma “Basic Light” om het brood te bakken. De anti-aanbaklaag van de menghaak of het bakblik komt los. Als je de menghaken in de vaatwasmachine reinigt, gaat de anti-aanbaklaag minder lang mee. Gebruik je bij het maken van je broden olie, dan kan dit ook invloed hebben op de anti-aanbaklaag. We raden aan om boter te gebruiken in je recepten. Er komt rook uit het ventilatierooster tijdens het bakken van mijn brood.

Als je de broodbakmachine voor de eerste keer gebruikt, komt dit door residu’s die achtergebleven zijn van het productieproces. Na enkele keren gebruik zou dit probleem verholpen moeten zijn. Als je de machine al eerder gebruikt hebt, is het verwarmingselement mogelijk vuil door ingrediënten die gemorst zijn. Haal de stekker uit het stopcontact, maak het verwarmingselement schoon met water (zonder schoonmaakmiddelen!) en laat het programma “bake only” 5 à 10 minuten lopen zonder bakkuip en met geopend deksel.DOMO kuip voor

broodbakmachine B 3959 B3959-29

Service en contact: +32(0) 11 32 37 73
[mailpoet_form id="1"]

Zoeken

Het artikel is toegevoegd aan uw mandje