In de winter bent u veel meer binnen dan buitenshuis. Ook zijn er veel feestdagen waarop u familie en vrienden bij u thuis uitnodigt. In de winter is het weer vaak natter en kouder en dit vraagt om een andere manier van schoonmaken dan u in de lente of zomer gewend bent. Wij geven u graag een paar tips waarmee u uw huis ook in de winter goed schoon kunt houden.

1. Bereid uw ingang voor op het natte winterweer

Via uw schoenen brengt u een hoop viezigheid mee naar binnen. Plaats een deurmat zodat modder, blaadjes en ander vuil buitenshuis blijft. Om er zeker van te zijn dat uw vloer schoon blijft kunt ook een droogloopmat aanschaffen. Die kunt u dan in uw hal bij de ingang plaatsen. U kunt ervoor kiezen een schoenenborstel te plaatsen als u in een buitengebied woont. Naast vuile schoenen heeft u in de winter vaak te maken met natte paraplu’s. Schaf een parapluhouder aan zodat het vocht niet op uw vloer komt.

2. Maak uw ramen schoon

In de winter is er vaak maar weinig zonlicht. Als u vieze ramen heeft komt er zelfs nog minder licht binnen. Met het koude weer heeft u waarschijnlijk de neiging om warm water te gebruiken. Dat is echter af te raden omdat daardoor de kans ontstaat dat het glas breekt. Zorg dus dat u in de winter gebruik maakt van lauw of koud water. Kies bijvoorbeeld voor een raamwisser van Kärcher om snel en gemakkelijk uw ruiten te reinigen.

3. Dakgoot reinigen

Wanneer uw dakgoot verstopt raakt met blaadjes, takjes of ander vuil kan er een lekkage ontstaan. Dit kunt u voorkomen door de dakgoot op tijd te reinigen. Gebruik een borstel om de dakgoot snel vrij te maken van vuil. Als u de dakgoot met regelmaat schoonmaakt zal de kans op een lekkage afnemen.

Handige producten

Dakgoot Borstel

    Deze borstel is voorzien van harde haren voor gemakkelijk uw goot te reinigen zodat u niet meer op een lader moet klimmen voor uw goor te reinigen.

deze past gewoon op uw oranje steel.

Bestel hier

Raamwisser van Kärcher
De originele batterij-aangedreven Window Vac van Kärcher maakt de reiniging veel eenvoudiger en bespaart enorm veel tijd en moeite. Dankzij de elektrische opzuiging van het water behoren vervelende druppels definitief tot het verleden.

Bestel hier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>